Goalball

På måndagar kl 17-18 på Dragonskolan kommer vi att börja träna goalball från och med 17/2 2020. Det är en sport för individer med synnedsättning. Vi kommer tillsammans med deltagarna göra upp en plan för träningarna. Det här är något som är helt nytt för föreningen så vi får ta små steg fram och lära oss under tiden.

Match

Vid match spelar man tre mot tre. Planen är lika stor som en volleybollplan, 18 x 9 meter. På kortsidan står ett mål som täcker hela kortsidan och som är 130cm högt. Spelarna placerar sig framför detta, två på var sin kant och en i mitten lite längre fram. Syftet är att göra mål på motståndarlaget. Bollen som har en plinga i sig, kastas/rullas över planen. Spelarna har ögonbindel på sig och ska därför lyssna vart bollen kommer och sedan genom att läggas sig ner försvara sitt mål. Sedan gäller det att snabbt bestämma vem som ska kasta iväg bollen då det max får gå 10 sekunder innan bollen ska ha passerat mittlinjen.

Bli medlem!

Har du funktionsnedsättning och tycker att våra idrotter skulle vara något för dig?

Varmt välkommen att ansöka om medlemskap. För närvarande ligger medlemsavgiften på 350 kr/år och familjeavgiften på 400 kr/år.

Kontakta mig, jag vill bli medlem i Umeå Parasport!